søndag, oktober 30, 2011

Oktober puter:)

 Det blir stadig vanskeligere å ta bilder innomhus nå som solen snart er vekke her i nord. Kun et par små timer midt på dagen er det mulig å få tatt noen brukbare bilder (med mitt kamera i allefall).
Jeg hekler stadig på mine turkise puter. Fint med litt fargeklatter her å der. Jeg har jo mest naturlige farger hvitt/brunt/sort i stua mi.


 Elsker fortsatt Mano koppen min;) Iskaffe i dag:)

 Denne puta er min favoritt sålangt. Den er heklet i samme mønster som kåpen (som enda ikke er ferdig...hmmm..) Kåpa er heklet i et tynt alpakka garn, mens puta er i tykt easy garn og krok nr 7

Boken jeg bruker til å finne heklemønstrene mine er DENNE

Så har vi stilt klokken en time tilbake, hærlig med en xtra lang søndag. Måtte vi stille klokken tilbake en time hver søndag... Det hadde vært fint det!
Uken som har vært har bydd på litt av hvert. Mye jobbing, og en aldri så liten mageshau på toppen. I dag hadde jeg tenkt å besøke min mamma, men jeg tror jeg holder meg hjemme. Det siste hun trenger er å bli smittet av dette. Huff.
Alt går over, så jeg regner med at neste uke bli MYE bedre. Ny uke, nye muligheter:)

torsdag, oktober 27, 2011

Be Strong!


 Da min mamma var her i forige uke så hun min nysydde pute. Den ønsket hun seg veldig. I går kveld sydde jeg en ny pute til henne, den skal hun snart få:)
Håper hun liker den.


 Nå har vi: henne og meg hver vår pute. I samme stil;)
Ja, nei... det er ikke greit når våre kjære familie medlemmer blir syke. Mamma er hjemme hos seg selv nå, men svak. Snakket med henne i kveld, og der ser ut for at det skal gå fint.

Man tenker ikke særlig på interiører og sånt, når slikt skjer. Men jeg skal ærlig innrømme at tankene svirrer hele tiden og har lyst til å gjøre både ditt og datt i huset. Nå har jeg da bidratt til at min mammas interiør blir en smule fornyet, det gir en god følelse. Hun elsker sitt hus, så jeg vet at hun blir glad.

Kommer snart tilbake igjen i bloggen, å da med nye puter til meg;) I fargen Turkis:)

mandag, oktober 24, 2011

Beklager dårlig oppdatering her på bloggen om dagen.

 Jeg vet det er mange som følger meg, og jeg skylder dere en liten opptatering på hvorfor det i øyeblikket ikke kommer så mange ord fra meg. Jeg har jo hatt frihelg å planen var å blogge masse:)

Min mamma er hjerteoperert for noen år siden, det gikk så som så... resultatet er at hun må blokke opp den ene åra i ny å ne. Det har blitt hele 13 ganger på 5 år. Sist gang var nå rett før helgen. Da hun lykkelig kom ut av sykehuset på fredag skulle vi ha en fin helg. Hun dro på shopping hos Bryggejentene på lørdag, og kjøpte dette fiiiine settet til meg. Kopp med skål fra Bloomingville. Tusen takk mamma, du vet hva jeg liker! :)

På kvelden hadde vi en fin middag hjemme hos meg, før vi dro ut på byen en tur. Da vi tok et glass vin følte hun seg dårlig igjen. Det bar rett inn på UNN med ambulanse. Den natt var hun ikke til å snakke til, heller ikke søndag da hun hadde fått en god dose morfin... I dag var hun ikke engang på beina. Stakkar mamma! Hun har fått gallesten nå, med en kraftig betennelse. Så nå må hun ligge der på sykehuset å få antibiotika og kvitte seg med betennelsen før de kan opperere de hærsens stenene vekk.

Jeg er på jobb, på sykehuset, bringer fram og tilbake det nødvendige for henne. Tar telefoner osv.
Men jeg kommer sterkerer tilbake til bloggen når jeg får satt meg ned og tatt en pust i bakken:)

Vi snakkes dere!

søndag, oktober 16, 2011

Søndag


 Det skjer i grunnen ikke så mye i Chatrines hus om dagen. Ikke skjer det noe på interiørfronten, heller ikke utendørs. Bortsett fra at løvet faller av trærne i raser fart.
Denne søndagen er som de aller fleste: lat!
Jeg drikker kaffe, stapper i meg godiser;) og hekler litt. Jeg har for tiden tusen småprosjekter på gang. Hovedsakelig puter. I dag hekler jeg en turkis pute. Helt enkelt med kun fastmasker. Jeg elsker den turkise fargen. Å så har jeg blitt veldig glad i min mye lyseblå MANO kopp:) Kanske blir det en pute til i løpet av dagen, sydd av det lyseblå/turkise stoffet med brunt mønster.


 Chablis er like lat som meg. Tidligere i dag har vi vært ute, saget og stablet ved. Nå derimot er det bare kos. Chablis sitter i vinduskarmen (som en katte omtrent) og ser ut.


 Så tenner vi lys, masse lys!


Tja, det var det... Ganske så kjedelig innlegg i grunnen. Men man kan jo ikke ha det like gøy hverdag;)

Kansje man skulle tenke på å få laget noen julegaver... Det begynner jo å nærme seg allerede...

Finfin søndagskveld til dere alle!

mandag, oktober 10, 2011

Kåpe oppdatering:)


 Jeg lovte dere en oppdatering på kåpa. Her kommer den:)
Betle er ferdig sydd, i silke brokade stoffet. Noen småjusteringer gjenstår der.
Alt er stort sett ferdig heklet, litt justeringer på lommene også.
Foret er så å si sydd fast, nå gjenstår det bare å sy fast alle kanter (midt forran og ermene) Og halsen skal på såklart.

 Mitt navnemerke "chatrine" er sydd fast på innsiden:)
 Jepp, det var det så langt dere. Dette her går tregt gitt... Skulle skansje sette meg en deadline på prosjektet så jeg blir ferdig til jul i allefall;) Jobber ikke akkurat superhardt med kåpa for å si det sånn...

Vel, vel vi har begynt på en ny uke.
Ny uke, nye muligheter!
Kos dere!

lørdag, oktober 08, 2011

Chanel

 Chablis tenkte: Ja nu har ho matmor frihelg, så da må æ fixes på;)
Æ skal børstes, dusjes, klippes etc... Yeah!!!

Så må ho matmor bare vaske huset etterpå. Chablis: "Æ bryr mæ ikke! ;)"
Som dere ser, vi har definnitivt hatt en "kattevask" her hjemme:)

Anyway, etter Chablis har blitt vasket og stelt, å huset der etter... setter matmor seg i sofa og strikker på nye saker:)
Chanel denne gang:)
Spede begynnelse:
Nytt strikk på pinnene, vin i glasset og min kjære datter på puta, kan det bli bedre? :)
Vi snakkes i morra, og da skal vi se kor det går med kåpa:)

Nattinatt!