lørdag, juli 02, 2011

Katastrofe...


 Da jeg nettopp var i Oslo, bodde jeg hos min datter. Det er faktisk det samme huset jeg selv bodde i. I 10 år bodde jeg der. Da blir man også kjent med sine naboer:)
(huset kan sees i innlegg litt lengere ned i bloggen)
Så en kveld besøkte jeg min gamle nabo Bente. Hun er fantastisk flink med håndarbeider. Nå hadde hun begynt å slå Nupereller. Noe så vakkert! Den lille sommerfugl-nålen har jeg fått av henne.

Dette er noe jeg vil lære! Entusiastisk som jeg er, har jeg allerede kjøpt inn nødvendig utstyr.
Da Bente gjorde det så det super enkelt ut. Dette tar jeg på strak arm tenkte jeg. Ehhh...Nei...
Slik ser mine Nupereller ut: KATASTROFE!!!

Nå bor jo Bente i Oslo, og jeg bor her i Tromsø. En smule langt unna for å få lært noe av henne. Så derfor: Er det noen av dere som kan anbefale meg en bok om dette? Eller en knallgo youtube snutt om dette?
Det skal sies at jeg har sittet å sett på youtube i flere timer nå, men det har ikke funket så langt kan man si...

Hmmm.... Dette er en nøtt å knekke...


4 kommentarer:

brudeblogg sa...

Nupereller er VANSKELIG! Jeg gikk på husflidsskole en gang for hundre år siden, og nupereller var pensum. Men jeg greide det aldri!
Heldigvis var det ikke karakterer på akkurat det, for da hadde jeg strøket med glans.
Men ikke gi opp! Lykke til med å lære det, noen må jo kunne hjelpe deg.

snakkemunn sa...

Entuismen kjenner jeg igjen i meg selv, synes alt ser gøy ut og vil gjøre og prøve alt. Jeg ønsker deg lykke til i nuperellens kunst. ;))

Lena sa...

Ah - nupereller! Var på Bygdøy Folkemuseum her i fjor sommer og der var det ei dame som viste kunsten med å lage nupereller... Jeg var også fascinert, men etter å ha fått lov å forsøke meg - så fant jeg ut at jeg ikke har tålmodighet...
Men en gammel kunst vi trenger å holde liv i er det - så stå på! Er det noen som kommer til å klare det, så er det vel deg???

Ønsker deg samtidig en riktig så god sommer!

;o)

AnneB sa...

Nå er ikke Tromsø den verste plassen å bo i når det gjelder å lære nupereller. Du kan enten vente til neste gang nupereller er tema på fredagsstrikkekafeen på biblioteket, eller vi kan treffes for et lite kurs over sommeren :)