onsdag, oktober 13, 2010

Definitivt mot vinter!

Sne, sludd, haggel og regn har lavet ned siden sist. Vi går definitivt mot vinter!
Å jeg som enda kjører med sommerdekk... Hmm...
Anyway, sommerfargene i interiøret er vekke. Når høsten går mot vinter er det sort, hvitt og bruntoner i mitt hus. Kansje kommer det en å anna fargeklatt i løpet av vinteren. La oss håpe det;) Du skjønner: jeg ender alltid opp med natur farger vinterstid. Uavhengig av moter og trender. Så kommer fargene inn når vi bikker nyåret og går mot vår/sommer. Dvs si juli her i nord....
Nå er det hvitt mot brunt mot vedkubber som gjelder.
Jeg sitter i go-stolen min, med brune lykter med lys i, mot mine hvite møbler og jobber med mine designs. Egentlig så er det en hærlig tid vi har framfor oss...
Hadde det ikke vært for at livet mitt i øyeblikket består av refinansiering, bankbesøk, måle kvadratmetre til den hærsens kommunen for skatt, papirer hit å papirer dit... jeg blir sprø av mindre i disse dager, sørge for at ved er i hus, jobbe-jobbe-jobbe 24/7 (som min datter pleier å si).
Godt jeg har den ibuksen å smøre nakken med gitt!
Så kom jeg plutselig på at det jo er jul snart, igjen.
Jeg har sagt det før: Jeg er IKKE det største julemenneske.
Ta for eksempel sist jul:
Litt sent ute med det juletreet gitt... Vi fikk faktisk kjøpt det siste de hadde i hele byen. Fint var det ikke. Men med litt pynt på, ja pytt sann;)
Etter middagen som vi pleier å ha sent her i huset (å den varer leeenge:).
Vi hadde det så utrulig koselig, helt til sånn ca midt i gave åpningen, hvor jeg fikk akutt omgangssyke å måtte tilbringe kvelden på do. Både opp å ned... Å det hele natten å de neste 2 dager... 
Gutten så på den nye tv`n sin, jenta dro til ei venninde og kjæresten var stakkar alene hele kvelden... Bortsett fra at jeg en å anna gang stakk innom stua: grønn i trynet!
...
Julaften  før det hadde vi det også utrulig koselig helt til min kjære datter Ine fikk astma anfall. Kvelden endte med at jeg og Christian satt alene å så på tv mens Ine og kjæresten tilbrakte kvelden og natten på legevakta. De hadde i allefall vett til å kose seg, der de hadde stjelt et par rullestoler, til sykehuspersonalet sin store fortvilelse...
...
Å året før det, dere... Da hadde perfeksjonisten Chatrine glemt å kjøpt pinnekjøtt... Godt de hadde en pakke igjen på Narvesen... Skjønner dere??? Kan dere se for dere kjæresten på kiost besøk på julaften, på jakt etter pnnekjøtt? (ja det er bare å le godt nå, det gjør jeg:)
...
Innimellom der gitt det faktisk knirkefritt, yoho!!!
...
Men året før... NOT!
Jeg var alene å hadde det helt klart for meg at jeg skulle feire helt alene. Jeg hadde jobbet masse, sendt ungene sørover til sine besteforeldre. Dagen var satt.
Lillejulaften, jeg hadde fyllt glasst med god hvitvin. Før jeg rakk å ta en slurk (heldigvis!) ringer min gode venninde fra bodø. Hun skulle til finnmark å feire jul, men pga uværet kom hun seg bare til Tromsø. Hei du her var det bare å sette seg i bilen å kjøre til flyplassen å hente henne. Sånn i 23-tida. Bot fikk jeg også, de hadde nemlig ikke sett parkeringslappen min i ruta pga snø...
Det var nesten så hun måtte tilbringe julaften med meg. Heldigvis for henne så kom hun seg med fly videre julaften morgen.
Ahhh... Godt! Jeg slappet av på sofa da min mamma ringte. Jeg MÅTTE komme på middag i allefall.
Jaja, tenkte jeg. OK da.
Satte meg i bilen kl 15. Middagen skulle være et par timere senere. 2 timer og 8 mil, ja det skulle vel gå fint:)
Bortsett fra at det hadde gått snøras på veien.
Den julaften satt jeg altså alene i min bil... omveiskjøring... heldigvis havnet jeg bak en plog. Det hele tok 5 timer... Ingen mobil dekning, ingen radio dekning. Heldigvis hadde min datter etterlatt seg en cd i bilen.
Det var den julaften jeg hørte på PINK i 5 timer, og kom 3 timer for sent til julemiddagen.
...
Hærligheten...
...
Optimist som jeg, jeg prøver igjen i år også.
Kansje jeg lykkes denne gang!:)

For ikke å være i siste liten, legger jeg lista høyt. Jeg har nemlig allerede fixet de første julagavene. Den aller første er til meg selv:) Sånn det ikke skal gå helt galt igjen;)
Jeg bake elsker min personlige almanakk jeg skaffet meg sist året. Nå har jeg fixet meg en ny en:)))
Og flere har det blitt. Så en å anna jeg kjenner kommer til å få sin egen:)
Gå inn på Tryckdig.se og se din fiiiie almanakkene deres!

Jaja, nok om jul. Først skal vi ta innover oss høsten innspurt, før så vinteren setter inn for fullt!

Ha en superfin dag dere!
Mens jeg måler kvadratmeter, å det som måtte være:)

5 kommentarer:

fru Dyregod sa...

Oioi, for noen julaftener du har hatt de siste årene. Og så parkeringsbot på lille julaften - noe så ubarmhjertig! Håper du fikk den refundert!
Det høres ut som om du må satse på en "vanntett" julefeiring:
Lag en liste for hele desember med hva som må gjøres hver dag. Og sørg for at du under ingen omstendigheter må ut med bilen verken lille julaften eller julaften! Omgangssyke og allergier får man jo ikke gjort noe med, men jeg har funnet ut at jeg tåler svært lite julemat før magen min slår krøll på seg.
Og for all del: Bytt til vinterdekke så snart du kan. Ha en strålende dag!

Har en drøm... sa...

Å hjelpes meg for noen juler du har hatt:)) Måtte smile av mye her og da ♥ Men jeg skjønner godt at du er litt skeptisk til jul, hihi:)
I år går det nok veldig bra skal du se, nå har du jo almanakken?

Klem Line

Maria ( Idekroken ) sa...

Åh, kjære vene for nydelige ting du lager :)
Du er "syykt" flink! :)

Beundringsklem :)

Berit sa...

KJære Chatrine, starter igjen med å si at du lager så mye flott. Kreasjonene dine er bare lekre.
Tror nok denne jula blir bra, du er jo allerede igang med julegavene.
De almanakkene så flotte ut...jeg har bestillt meg en jeg også. Takk for tipset.
I skrivende stund faller det ned noen snøfnugg,vinteren er nok rett rundt hjørnet her i Trondheim også.
Du får ha en super helg.
Klem Berit

Min stil sa...

Oj oj oj, for noen juler.
Ønsker deg i allefall god helg.
KLæmmer fra Susanne