tirsdag, april 20, 2010

Man kan jo begynne å lure

I dag da jeg våknet var det sol! Hærlig!
Iogmed at jeg har et par timer å slå ihjel før jeg skal på jobben, pleier jeg å sette meg ned på kjøkkenet og ta en kaffe og titte på utsikten. Intet unntak i dag.
Stille og fredelig helt til plutselig plogen kommer rasende forbi. (Jeg har en asfaltert vei rundt huset mitt) Har jo i grunnen pest litt om sneen de siste dager, men veien er da bar... jeg titter ut vinduet og ser at gnistfokket står etter plogen. Jaja tenker jeg, de har vel blitt solblind på morraskvisten. Lenge siden vi har sett sol, så da trodde de nok helt sikkert at der enda var sne på veien.

Tar en ny slurk av kaffen... å heidu her kommer han jaggu tilbake... gnistfokket er slett ikke mindre denne gang. Hva i all verden? Hele 10 ganger suser han frem og tilbake. Nå er det såvidt det er både asfalt og plog igjen.
Når skal man egentlig slutte å brøyte veiene? Det har tydeligvis ikke noe med snemengden å gjøre i allefall.

Nå skjønner jeg igrunnen ikke hva som er problemet om jeg med min lille Corolla på supertynne dekk kjører med piggdekk et par dager over tiden...

Hmmm man kan jo lure...

For sikkerhets skyld har jeg vært tatt veien i nærmere ettersyn, og der er IKKE noen tegn til snø...
Derimot har jeg sett et par fine, fine vårtegn hos meg.
Både Pioner og Rosa Kjempe Valmuer har begynt å spire, tross en hard vinter. Jeg var nesten sikker på at alt hadde dukket under for barfrosten vi hadde tidligere. Det var en koselig overraskelse må jeg si!


4 kommentarer:

Linda sa...

Å deilig at snøen forsvinner og at våren kommer:-) Til helgen begynner vi å jobbe i hagen og det gleder jeg meg til:-)

Tovepia sa...

Må nesten le:O) Kanskje han fikk betalt for antall km?? Høres slik ut;)
Godt med noen vårtegn!
Ha en fin kveld og klem fra meg;)

Sidsel sa...

Snøen vi fikk i helga er heldigvis borte igjen her .... deilig med vår. Og han derre brøytebilsjåføren - han trengte vel litt flere arbeidstimer ..... hehehe
Ha en fin tirsdagskveld!

brudeblogg sa...

He, he, de hadde vel samlet sammen alle de turene med snøplogen de hadde tenkt å ta i vinter i din vei :)
Utrolig historie!
Men deilig at våren er på vei.