tirsdag, februar 23, 2010

Liten gave til dere fra meg:)

I dag har jeg lekt meg med heklekroken:) En ny rosett har sett dagen lys. Den ser ganske så enkel ut, men har mange "bruks områder" Her er det bare å la fantasien løpe løpsk:)
Jeg har heklet mange og tenker å feste de sammen til en blondekandt nederst på den lille stolen. Hva tror dere? Blir det fint? Litt i overkandt overflødig kansje, men jeg tenker jo mer jo bedre på et prosjekt som dette:)
Min lille bloggegave til dere i dag er oppskriften på denne.
Den (og idène til forskjellig bruk) er designet av meg, så ingen fare for kopier:)

1. Med tykt lufsete garn (blått) hekle 4 luftmasker med heklekrok nr 5.5
2. Fest til en runding med en kjedemaske.
3. Bytt til heklekrok nr 2.5 og fortsett med tynnere garn (jeg har brukt Lerke, beige) Hekle 22 fastmasker rundt de 4 i rundingen. Hekle gjerne litt ujevnt for en litt røffere effekt.
4. Neste runde: Øk slik: 1 fastmaske, 2 fastmaske i neste fastmaske. Fortsett slik med økning annenhver maske hele omgangen.
5. Neste omgang: Øk med 2 fastmasker i hver 4 fastmaske fra foregående runde. Fortsett slik ut omgangen.
6. Bytt farge (jeg har brukt blå Lerke) Hekle 3 fastmaske i første maske, 2 luftmasker, 3 fastmasker i neste maske, 2 luftmasker, 3 fastmasker, fortsett slik ut omgangen. 
Fest tråden.

Rosetten er ferdig:)


Kulene fra forige innlegg kan godt brukes sammen med rosetten som pynt på vesker, bluser osv. Blomster ol kan monteres inni, og det blir en helt annen look. (Blomsten er kjøpt på Nille og skal kansje være til en bord dekorasjon eller noe?)
Rosetten kan godt brukes helt for seg selv, som en enkel liten brosje. Mange til sammen kan bli et vakkert blonder. Om man bruker tynnere garn kan det være fint å kandte en tunika men blondekant, eller en liten barne kjole:)
Bruk fantastien!

Jeg håper dere likte dette? For aller første gang har jeg skrevet ned et mønster, håper det er forståelig. Om ikke gi meg gjerne beskjed! Om noen ønsker å lage disse, er det fint om dere linker til meg:)

Finfin hekle kveld til alle dere!

7 kommentarer:

Randis side sa...

Tusen takk for oppskrift på rufset blonderosett! :) og takk for oppskrift på pong-pong forleden! Her e det ikke tid til nåt anna enn planlegging av kjøkken! Det fineste va jo selvfølgelig det dyreste! Har ikke skanner, så jeg kan ikke sette det på bloggen... Hmm.. prioritering... Kos deg videre med heklingene dine! Klem, Randi

EllenSand sa...

Jeg blir veldig inspirert av kreativiteten din. Synes de pom-pon'ene dine er så fine og lurte på om ikke jeg kunne bruke de på kjolene mine. Og resultatet kan du se i bloggen min :)

brudeblogg sa...

Utrolig kreativt og originalt det stolprosjektet ditt, - og det ser ut til å balle på seg. Morsomt :)

ide-puffen sa...

Så kult. Rosettene kan jo brukes til masse, puter, vesker, klær osv.
Vet du hva jeg skal bruke mine "snøballer" til......skal henge dem rundt på en gammel lampeskjerm med blondestoff over. Tror det blir søtt.( Er ikke så sukkersøt i stilen egentlig, men dette kan jeg ikke la være he he )
Hei så lenge
Randi

Liv Elin sa...

Kjempesøte! Takk skal du ha! :)

Anne Line sa...

Takk for fin oppskrift og fine tips! Dette inlegget skal jeg lagre til en senre anledning;)

The French Bear sa...

The google translate is so funny but I think I can make out the pattern!!!! Thank you for sharing this, you are so sweet!!!! I laughed when I realized you actually wrote something down!!!!
Hugs,
Margaret B