fredag, juli 31, 2009

MMMMmmmmm... Sommer... Hærlig!

Ups... Her ble det visst en liten bloggpause på meg... Grunnen er jo den aldeles nydelige sommeren her i nord. Endelig! Å dere skal bare vite at jeg storkoser meg! I tillegg har jeg enda ei ny ferie uke, hærlig er det rette ordet! Når gradestokken går amok, og vinden er perfekt så må man bare holde seg utendørs. For jeg vet: det kommer høst og kulde før vi vet ordet av det... Når selv jeg kan sitte ute i short til kl 23... ja da er det sommer gitt:) Dessuten jobber jeg med brunfargen og alle de der c-vitaminene... hehe
Først i dag så må jeg vise dere min skjønne Hurdalsrose (nei ikke "Huldra-rose" for dere som husker mitt innlegg fra i fjord;) ...hmm. kremt...)
Nå viser den seg vakker, men desverre har det skjedd noe. Mange blader har plutselig visnet, og den fylles med fluer... Noen som hvet hva har skjedd? Blomstrer gjør den heldigvis likevell:)

Nå er dere vel drittlei mine trappe innlegg... Jeg lover: dette er det siste på en stund!
Nå kan vi tydelig se progresjon etter mange timers arbeide! Eller dvs mange timer å mye venting...
Første bildet er tatt 24 juli 2008... Slik så det altså ut


Like etter, altså sist året begynte vi på vår trapp. Juli i fjord var kald. 7 grader i snitt... Brrrr


Så måtte vi vente en hel lang vinter... å vår... før vi kunne begynne på igjen.
Slik har det blitt. Fint, ikke sant? Jeg er stor fornøyd:)Solen er akkurat her hele formiddagen, så dette er min nye kaffe plass:) Nå har vi jaggu fått på gelender også...


Jeg har mange prosjekter på gang... som dere vet... Jeg planter og sår, jeg murer og beiser, jeg "mekker" til gjerdet osv...osv... Ja og kjæresten er selvfølgelig med, heldigvis!!! Planen nå er å få ferdig hus utvendig og gjerdet før vinteren kommer for fullt. Å det skal vi klare! Ja, bortsett fra innkjørselen da... noen steder må vi bare lesse og losse av... male, beise å mure... Så selve innkjørselen som planlegges med brostein etterhvert får komme til slutt.
Men det blir da flott!:)

P.S Legg merke til euro-pallen forran trappen. Du skjønner... ehhh... Lille frøken Chablis fikk nyss om at det var en hund i nærheten. Å den "da" malings-spanna som sto akkurat der... veltet over, i hennes forsøk på å komme over til naboen... Nu står der ingen malings-spann...nu ligger malingen på bakken... For at ingen skal trø i malingen ( å det kan du jo banne på at noen gjør...) så er den nå herved sikret med en palle...
Ønsker dere alle sammen en fantastisk helg!


mandag, juli 27, 2009

Jobbesommer!

Hos meg jobbes det om kvelden og natten. Midnattsolen har takket for seg denne sommeren, og har istedet gitt oss en vakker rød himmel! Vi skal ikke klage lengre, vi har hatt det fantastisk med temperaturer opp mot 30! Sommerkveldene er også varme. Jeg går rundt i shorts å det er jaggu ikke ofte.
Etter mye murpussing (ups...enda ikke riktig ferdig da) har vi gått over til andre prosjekter. Dette er mitt prosjekt i øyeblikket. Den ene dagen grunning...
Den andre dagen maling...Det hele skal bli gelender på trappen. Hærligheten så mange pinner å male. Å det 3 strøk. Men flott blir det til slutt, tror jeg:)


Her har vi Nicolay`s prosjekt. Endelig har han som smått begynt på gjerdet. Stakittet kommer litt senere, nå først er det levegg gjerde mot naboen. Jeg kan allerede øyne at det blir perfekt:)Dersverre måtte syrinen bøte med ca halve livet sitt... Stakkaren vokser seg nok til igjen, på riktig side av gjerdet... min side;)


Så var vi som sagt nesten ferdig med trappa. Å slik har det blitt til nå.De hvite pottene har kommet på plass, lekkert syns jeg.Jeg har faktisk 2 innganger fra samme trapp. En hoved inngang, og en til badet. Den til badet er der for når vi jobber, og ikke vil skitne til hoved inngangen. Ganske lurt:) På høyre i bildet kan man skimte noen hvite stolper, det er det gelenderet skal sitte. Å bare malingen tørker om noen dager, så skal jeg vise det hele:)


Utafor badet står et stakkars Oliventre som virkelig burde fått stell...


Hos meg blir vi slett ikke arbeidsledige på en stund enda. Målet er å bli ferdig med det viktigste utendørs før vinteren kommer tilbake, og jeg skal si det er deilig når det først er gjort! Å fint blir det også, gitt:)
Vi har akkurat begynt på enda ei ny uke, håndarbeidene mine ligger godt pakket vekk til senere høstkvelder. Nå er det ute jeg er!
Å litt/mye på jobb da;)
Finfin ny sommeruke til alle dere!


søndag, juli 26, 2009

"Piss lei"... blått... å... terakotta...

Husker dere 90 tallet, hvor vi skulle ha alle farger... Burgunder i stua, blått på soverommet, gult i gangen og grønt på badet...??? Gjerne med "halv-panel" ...ubehandlet...
Alle blomster-potter, å det var mange!!! ja!!! skulle være terakotta... Ja for vi var jo dirrekte lei av fargene, og mønstrene på 70 tallet, som vi prøvde å dysse ned på 80 tallet... Da jeg vokste opp på 70../mest 80 tallet var vi lei av farger og da skulle istedet skulle alt være panel... å på sofa skulle det være vevde stoffer som skulle holde livet ut. LIVET UT!!!
Herre jesus... Det eneste... (nei,nei 80 tallet ville vi ikke misse!) som var knall på 80 tallet var den ultrakule frisyren! Permanent og høy lugg!!! YESS!!! Og ikke minst levisen som skulle sitte perfekt på rumpa, akkurat som hos guttene...;) Poco Loco og Ball genserne måttes brukes hele tiden og kom knapt innom vaskemaskina mens man hørte på bla Simple Minds, og var "dødskul"GYMNASET;) Ja sånn var det i allefall i finnmark...
Ja "åsså" skulle vi "rule stripa" i en avdanket gammel bil (for det var det eneste vi hadde), sånn like etter vi ble 18...
90 tallet skulle man gifte seg og få barn... ja ikke sånn som våre foreldre som bare skilte seg. Nei nå skulle vi holde sammen! "To the bitter end" Å gift ble vi, i en hvit bløtkakekjole men slufser både her å der;) Dirrekte hærlig!
Så ble vi dritt lei... Ja både slufser, permanent, høy lugg og Poco Loco.
Det eneste vi ikke ble lei var George Michaels "Last Christmas"... Tru meg den kommer godt inn på øret neste jul også:) Lei ble vi derimot av vevde stoffer som skulle holde evig, vi ble dritt lei den evindelige burgunder som skulle være i stua, ja med det panelet under... Å for ikke snakk om at alt skulle være blått og terakotta...Jeg har hatt mine blomster krukker siden da... Blå å fine... For ikke snakk om terakottaen inne... Nå er det definitivt slutt! Jeg har gått lei!
Ikke for at hvitt er så "inn", men mine krukker skal nå bli hvite av den enkle grunn at da ser man jo hva som faktisk er plantet inni dem! For å få nyte de skjønnhetene som finnes av blomster, så vil jeg de skal ha en nøytral bakgrunn.Første strøket er unnagjort, i morgen blir de ferdige:) Jeg kunne godt kastet de blå krukkene... men de er jo gode, hvorfor ikke gi de en sjanse til, med litt hvit maling?

Slitt treverk kan jeg godt leve med. Det syns jeg er fantastisk! Men... det var de blå putene da... Nå skal de snart bli nye! Heldigvis bruker vi å sitte i nå mens vi pusser og maler, så nå har jeg en GOD grunn til å sy noen nye!Så var det trappen da... jeg blir jo aldri ferdig...
Joda:)
Nå nærmer det seg slutten. Slik var den:

Med grunning og terassebeis ser den slik ut:Snart ferdig da;) Halve trappen igjen..., og så skal gelendret på, og det skal bli hvitt, akkurat som stakittet (som snart kommer;)
Med eller uten høy lugg og ball gensere;)
Ha en fantastisk søndag!
Det skal i allefall jeg, med min grå trapp og mine hvite krukker:)
(Den høye luggen er godt bøyd ned i øyeblikket, å passer fint;)
PS: Jeg er super glad for 80 tallet skal der vite!

fredag, juli 24, 2009

Sett noe så vakkert?

Da jeg som snarest besøkte min bror i går, fikk jeg "røsket" til meg denne her fra hans hage. En skjønn lilla Tiger Lilje. Nå står den flott langs med den hvite muren min.Det jobbes fortsatt på, her i gården. Det mures, males og spikres:)
...å plantes;)
Snart kan man kansje begynne å se noen ferdige resultater her å der. Trappa er vel det første som blir ferdig, du vet den der tørketiden... kjedelig å vente i flere døgn... Men, men sånn er det jo bare.
Nyt bildene av Tiger Liljene og ha en fantastisk helg!


onsdag, juli 22, 2009

Mitt idylliske inngangsparti;)

nært hold ser trappen min vakker ut i dag. Det er varmt ute, og blomstene ser ut til å stortrives:) Men det er bare på nært hold... Egentlig ser det slik ut...
Hmmm... Ikke så vakkert likevell. Men det blir, på sikt;) Nå i min lille ferie uke males det hos meg. Trappen er snart halvferdig. Så om noen dager, etter alle strøk og med tørking imellom så blir det nok bilder av et mye finere og ferdig inngangsparti hos meg:)

Mens det tørker på den ene siden jobbes det også på den andre siden. Her pusses og slemmes det mur. Til nå har muren vært uferdig og grå. Nå er den nesten ferdig. Hvit og fin:)


Å "Snart" blir det verandaer og plattinger også. Snart å snart... kansje til neste år;) Men stakitt blir det dette året, for det kommer nemlig i morgen:) Jippi!!! Så blir det enda mere jobb på meg gitt;) Det kommer jo ikke akkurat ferdig montert...

Å for dere som ikke vet: Dette er et forferdelig grise arbeid...

Så er jeg på tur ut igjen. Man blir jo slett ikke ferdig om kaffe pausene blir altfor lange.
Ha en fin kveld alle dere!