søndag, mai 31, 2009

Oida...

Godt er det at klesvaska henger inne... Liten kuling sto det på YR.no
Full storm i mine øyne altså.
Skjortene henger som perler på en snor, å da skjønner dere hva jeg driver med i Pinsa. Klesvask. Klypeboksen min er forresten fra Kremmerhuset, om noen skulle lure;)


Langt langt derborte skimtes en båt som prøver å komme seg sørover, men i så kraftig motvind kan det jo ta sin tid... Håper de ikke har det travelt.


Jeg hørte at Plantasjen har åpent nå, så jeg skal ta meg en tur dit. Må jo få de blomsterkassene i hus:) Men vi venter med å henge de opp. Kjæresten skal få slippe å klatre i denne vinden, eller? Han er jo vindtett, så vi får se;)
Ha en fantastisk søndag!


lørdag, mai 30, 2009

Koselig strikk:)

Nå har jeg avsluttet et av de koseligste strikke prosjekt på lenge. Etter inspirasjon fra dere strikkere derute som strikker håndklær og kluter, har jeg strikket min aller første brikke:) Å jeg tror det blir mange flere med denne.
Til denne har jeg brukt:
Bommulsgarn
Pinner nr 4
65masker
1 rad r
2 rad annenhver r og vr
Gjenta disse 2 radene til passe lengde
Til slutt en enkel heklet kant som avslutning


Iogmed at det pøser med med regn ute, så tror jeg det kan bli flere slike brikker allerede i helga. Noe hageliv blir det i allefall ikke. Jeg nøyer meg med de små turene jeg må ut for å lufte hunden.
Det positive med regn ute nå er at alt blir så grønt og frodig. Inspirasjon til min egen hage henter jeg i Liselottes vakre hage i Danmark. Hun har den vakreste hagen jeg vet! Ta en titt i hennes blogg så ser dere hva jeg mener:)


Bilde: Liselotte

Nå vokser det ikke så godt her nord som hos henne, men jeg skal nok klare å få mye til å vokse hos meg også. På sikt.... Med litt tålmodighet og noen år så skal det nok gå.
Lille Chablis er glad i dag for endelig har hun sin matmor hjemme hele dagen. Jeg har min første frihelg på leeeenge. Å den skal nytes til det fulle!
Kos dere denne lørdagen!


fredag, mai 29, 2009

Pinse..."ria"...

Min søster og meg treffes ganske ofte. Men stort sett er det i forbifarten på jobb, eller i en bitteliten kaffepause. I dag derimot har vi hatt hele ettermiddagen fri. Hun møtte meg på jobb, så dro vi på shopping:) På Pyramiden (tromsdalens shopping-senter;) fikk vi "røsket" med oss sjokolade, jordbær og ei flaske rosevin:)


Så kl 17 satt vi oss godt til rette på mitt kjøkken med go-sakene:) Hærligheten, så deilig! Ja torsdags kveld;)


I nord trosser vi været sies det... Å det har vi jaggu gjort i dag:) Hva er mere sommer enn jordbær med sjokolade og rosevin? På kjøkkenet var det gode temperaturer, solen stakk innom og humøret var på topp!


Ute: ... nysnø i fjellet... haggelbyger... sludd og regn. Ja for ikke snakke om sur vind.


Mamma sier alltid: Vi må bare komme oss gjennom den her Pinse-ria... Hva er det egentlig hun mener med det?


Pinse-ria... hmmm... Det er visst sånn at det skal være, dårlig vær i pinsa for da blir det en god sommer. I min bok stemmer det nok ikke, for sist gang vi hadde pinse-ria så ble det ikke noe bedre etterpå heller. Skal vi "ri" hele sommeren???


Nei mamma: tidene har nok endret seg, ozonlaget er ikke den samme som før i tiden, heller ikke er det 7 gode og 7 dårlige...


Sommer i nord er rett å slett som å tippe lotto! Endten har du flax, eller så har du det ikke! Sånn er det bare!


Uansett vær, eller ikke vær... Jeg er i strålende humør! Å jeg gidder ikke lengere bekymre meg om sommeren blir god eller ikke.


Her om dagen hadde jeg kontor dag hjemme, og i dag hadde jeg kontor på jobben. Jeg har fått den ene dealen i havn etter den andre, og jeg er superfornøyd!


En av dealene mine er modeller og pr for salongen allerede til uka! Det skal bli gøy jenter!
En annen ting som ikke bare var gøy, men veldig koselig var en gave jeg fikk av min søster.


En vakker bluse!


Jeg er vel den siste av dere bloggere som nå er eier av en Vintage Stories bluse?...
Her er den i allefall:) Vakker, ikke sant?


Tusen takk søster!


Ikke nok med at alt har gått min vei de siste dager... (etter iherdig jobbing og etter 11år med blodslit kan jeg nå endelig nyte livet å høste inn godene!!! Å JA jeg er GLAD!!!)

...så har også staudebeddet vist seg å gi meg goder. 33 av de 33 staudene jeg plantet i staudebeddet mitt siste året kommer vakkert til synet i år også! Hærlig!


Pinseria, eller ikke ria...

Ha en FANTASTISK PINSE!
torsdag, mai 28, 2009

Så kom regnet

Etter mange fine uker kom regnet. Nå ligger tåka og skyene tungt over byen, så regn blir det nok i mange dager til. (regndager= strikkedager)
Jeg er bare helt "rå" på å begynne på nye prosjekter før jeg har fullført det andre;) Nå hadde jeg heklet så lenge å måtte ha litt avveksling. Strikk...
Jeg har jo en diger restekasse med garn, eller dvs flere restekasser...ehhh... Nå har jeg funnet fram en del bommulsgarn og strikker brikker. Disse skal være under tallerkenene er planen. Jeg legger opp et passende antall masker og strikker ivei uten mønster. Plutselig ble det gøy å strikke igjen:)
Jeg tror de kommer til å få en heklet kant i noen spreke farger, litt for å passe til Green Gate koppene mine, og litt for at det er sommer:)

Med eller uten regn håper jeg alle får en flott dag!
Nå skal jeg springe på jobb:)
Ser forresten at både Måsa og Kjellen tripper fram og tilbake på jordet (Kjellen er forresten en knallfin fugl! Den med det orange nebbet;)
Kan de ha rede og lagt egg mon tro?tirsdag, mai 26, 2009

Det ble ikke...

...Balkongkasser...
Det ble heller god samvittighet:) Chablis er fortsatt med, og kontoret vårt blir kjøkken igjen! (hun er litt lettere til sinns nå som hun vet det blir kjøkken, les:mat, istedet for kjedelig kontor-jobbing;) Tusen takk for alle skjønne kommentarer i dag! Nå virker bloggen som den skal (tror jeg) og da er det gøy å bloggen igjen!

Nå er kontordagen min over og godt er det!
Å snart tror jeg jaggu det blir nye balkongkasser også;)

En fin kveld til alle dere!


Kontordame... jeg???

Kontordag hjemme:)
Dagen startet tidlig med en stor kopp kaffe, hekling og litt godt lesestoff (slik som det bør være på ett kontor;) Enda en stol på mitt "kontor" er ferdig brodert. Denne gang en Krone til min gjest.
Jeg er jo ikke akkurat kontordame til vanlig, så interessen er deretter... Det er utrulig lett å spore av... Spesielt når man har pc og nett forran seg;) Jeg begynner "avsporingen" allerede før kl 09.00 Dette lover ikke bra for den haugen med papierer som skal gjennomgåes. Pytt sann, jeg har jo hele dagen, ikke sant? hehe
feks... sitter jeg å tenker at jeg skulle hatt liknende blomsterkasser som disse:


Med slike blomster oppi (henge pelargonium), og etterhvert om jeg steller de pent så skal sjansen være stor for at jeg ville klart å få de like fine som dette hos meg også:)


Jeg må ha 4 stykker, for de skal henge på hvert av vinduene på den hvite muren. Det tror jeg kunne blitt knallfint, og litt kontrast for det ellers så kantede huset mitt.
Jeg har forresten også en assistent"kontoret" i dag. Hun heter Chablis;)
Njææ... Interessen virker ikke stor hos henne heller...Så da får vi rett å slett se hva dagen bringer, god samvittighet for alt papirarbeid som er gjort, eller dårlig samvittighet men med 4 flotte balkongkasser;)
Ha en strålende dag!


søndag, mai 24, 2009

Glamorøst liv...hmmm...

Noen dager ønsker jeg meg et glamorøst liv, som i dag feks;)
Gått rundt i fine kjoler, drukket god te under parasollen i mine vakre hagemøbler med myke gode silkeputer... Duften av de enorme rosebuskene, stillheten med bare bølgeskvulpene fra havet som eneste lyd hadde vært perfekt.


Jeg hadde ikke hatt verken husvask, klesvask eller opprydding å tenke på... Heller ikke noe annet "må gjøre-skulle vært gjort" saker.


Men... sånn er det jo ikke, tvert imot. Her vandrer jeg rundt i arbeidsklær og bytter mellom klesvask, rydding og maling mens jeg hører på bankingen av spiker som treffer muren... Kaffen må jeg koke selv, og ute veksler det mellom regn og "bare" overskyet...
Et snev av glamor har jeg på loftet i allefall, så jeg kan jo drømme meg litt bort i allefall:)
Bildene er fra mitt soverom.


Ute av drift...

Tenk at jeg i dag fikk åpnet min egen blogg! Slett ikke værst. Nå håper jeg også dere kommer inn her. Bloggen har vært så trøblete i det siste, rett å slett Ute av drift.
La oss håpe det ikke blir mere tull nå.
Så om det har vært sille fra denne kandten så er det pga at jeg ikke har kommet meg inn i hverken min blogg eller andres blogger.

Ha en superfin søndag!
(så håper jeg dere snart får besøk fra meg også, i bloggene deres:)

torsdag, mai 21, 2009

Arbeid pågår!

Å det har stakkar julerosen smertelig fått erfare... Etter endelig å få kommet seg i jord, er hun nå flekkete og hvit, etter hvitt mur-mørtel... Uffsann... Nå skal det jo komme litt regn, så jeg håper hun fort blir grønn og fin igjen:) Huset er på 3etg, og den aller nederste etagen trenger virkelig å bli ferdig. I 2 år har det stått slik, og nå er det på tide å gjøre noe med den saken;)

nærbilde...

Kjæresten bygger rammer, murer og murer...


Og jeg slemmer.
Til dere som ikke kjenner til slemming: Når man har pusset mur må den slemmes for å holde tett. Vanligvis gjør man dette med en grå slemming (slemming=tynn sement-guffe;) før man maler. Jeg har valgt hvitt slemme-mørtel istedet. Et par strøk må til og muren får en litt gjennomskinnelig hvit farge. Men kritt hvit likevel:) Dette syns jeg gir en mer sydlandsk stemning. Ikke skal muren være perfekt heller, etter min mening da. Litt sånn små-rufsete:)
En annen fordel er at dette ikke flasser av, slik som det ofte gjør på en mur som er malt. Å når dere ser "Tårn-huset" mitt så skjønner dere jo at jeg ikke gidder å klatre 12-13 meter anna hvert år får å male muren...


Det kommer seg, det kommer seg:) Dette er sitteplassen min tatt fra en annen vinkel, viste dere sitteplassen for et par innlegg siden hvor man da kunne se utsikten min. Planen er nå at disse berømmelig humlene mine skal vokse opp langs den hvite muren (det var bare de hærsens trådene da... hvordan i allverden skal jeg få de opp igjen???)
På den andre siden av murveggen skal det forresten bygges store verandaer, både i 2 og 3 etg. Siden jeg bygger selv, så kan jo dette ta sin tid...
Plenen er sådd bare av den grunn at terrenget skulle holde seg flat, nå snart skal jeg spa opp mesteparten av plenen igjen og lage plattinger:) Det skal bli så fint så! Å så skal det komme fine stakitt-gjerder rundt hele huset. Joho...her blir jeg ikke arbeidsledig, gitt...
Rosene mine skal endelig få vokse opp langs en hvit fin mur!
Både denne:Og disse:

...er nå vasket, i morgen etter jobb skal de nok få jobbe litt igjen tenker jeg.
Litt regn har det kommet til meg, og innimellom regnbygene må man bare pause litt innendørs.
Ikke bare pågår det arbeide utendørs, men også innendørs:)
Hekling selvfølgelig!
Mitt Hexagon teppe blir stadig en smule større! Noen av dere har lurt på oppskriften. Den kan dere finne HER i både bilder og tekst. Lykke til!

Nå er det rett å slett bare å si natta til aller dere der ute!
I morgen:
NY dag, NYE muligheter!
-og mere jobb;)