onsdag, april 29, 2009

Øvelse gjør (kansje) Mester?

Heldigvis så blir man flinkere jo mer mann øver! I dag har jeg "øvd" på enda en C


En C som definitivt ble MYE finere enn den første (Tror den første må forkastes...) Om dere skulle være i tvil: Den første er til venstre, og den fine nye er til høyre;) Nå er den selvfølgelig ikke strøket, og merketrådene er ikke fjernet heller. Tror den blir knallbra når den kommer på stolen.


Noen har spurt meg om vi får se det ferdige resultatet? Javisst, jeg lover dere bilder uansett resultat! For nå har Chatrine startet på noe hun absolutt IKKE kan: "Monogram-broderier"
Så trenger jeg også litt hjelp av dere. Er det noen som vet av et fint bilde av en fin kongekrone? Send meg gjern bilde på mail, eller en link. Jeg har jo tenkt å brodere det på 2 av stolene. Jeg skal IKKE kopiere bildet, men tegne det av på frihånd:) Ja... får så å brodere...
Whish me luck...


Nu går vi med stormskritt mot mai, er det ikke deilig?
Nyt Vårdagene!P.S Aina med sin flotte blogg Moderncountry syr de flotteste monogrammer! ( ikke le av mine broderings-kunskaper, Aina;) ) Jeg er slett ikke ditt nivå hva angår fiiine monogrammer!

"One down, 11 to go..."

Nå har jeg begynt på et nytt prosjekt jeg har ventet lenge på å få gjøre. Å ikke minst gledet meg veldig! Grunnen til at jeg ikke har startet før er at jeg har sittet å tenkt på hvordan jeg ville ha det. Å det har jo tatt sin tid...;) Foreløpig shopping er 1 stk bomullsgardin fra KID og noen hesper DMC moulinè.
Først må vi, jeg og Chablis klippe gardina i passe biter (for å sjekke at vi har nok stoff, og det har vi:) Chablis er en kløpper til å hjelpe til!
Så må vi ta penna fatt... sjekker om tegnekunsten fortsatt holder mål... Joda vi finner ut at det holder. Monogram for min (og Chablis) sin bokstav C er klar. Vi begynner med vår bokstav siden det er vi som syr;)

Så er det altså bare å komme igang på mitt allerførste prosjekt med Monogram og plattsøm (noensinne)C`en er brodert (litt småplukk her å der, men pyttsann)Så er det endelig de fløyelsrosa kjøkkenstolene mine som endelig skal få et nytt liv!


Hva syns dere?
Nå har jeg nesten sydd ett monogram ferdig og da har jeg bare 11 igjen... Puh... Jeg har 6 stoler og tanken var at hver stol skal ha monogram på hver side av ryggputa. Monogrammene skal være initialene på oss som tilhører huset. Da får vi en stol hver:) Siden vi bare er 4 stykker og det er 6 stoler var tanken å brodere noen kongekroner til gjestestolene.
Sitteputa skal selvfølgelig også trekkes om, men der har jeg enda ikke funnet ett passende stoff.
Så da gjenstår det bare se om dette blir et vellykket prosjekt, eller ikke...
Føler litt på meg at det liksom blir et helt nytt kjøkken til slutt:)
Ha en superfin Onsdag!


søndag, april 26, 2009

YES! Det ble ferdig!

Så ble lille glasshuset ferdig denne helgen, endelig! Nå står det flott på kjøkkenbordet og skaper en fantastisk sommer-følelse. Mye pirk og ikke helt enkelt å montere (litt skjeve deler...) Men det gikk sammen til slutt:)
Gjennom vinduene kan man se de lekre små pottene.


En liten men søt detalj er et par YY som henger ned fra taket.
Når taket er lukket henger hjertene forran ett av vinduene, og når taket er åpnet henger det i luften;)

Lille huset kommer helt sikkert til å bli senter for ett å annet blogginnlegg senere også. I år blir det ikke noe såing på meg, men man skal ikke se bort ifra at jeg kommer til å så en gang senere.


Søndagskveld nærmer seg og øyeblikkelig har vi allerede en ny uke. Nå håper vi at vårsolen kommer til oss her nord også! Nå vil jeg nemlig ut i hagen!!!
Nyt kvelden!lørdag, april 25, 2009

"På Tørk"

Jaja... sånn ser det ut hos bloggersken Chatrine på en lørdagskveld! Haha, her ligger minihuset på tørk. Å for et pirk! Enda har jeg et strøk til, herreminn...

Rot, rot, rot sier jeg bare...Som dere skjønner så blir jeg sittende oppe til langt på natt om jeg skal få huset ferdig. Iogmed at jeg nå ta en tv pause i tillegg så kan det jo vare å rekke før mini-plantene kommer i mini-huset sitt;)
For som dere skjønner... Jeg som verken har Facebook eller ser på "sofistikerte" serier som Frustrerte fruer eller den slags er ganske så primitiv hva tv angår, men noe jeg bare få med meg og det er: Amerikansk Idol og Paradise Hotell... Så her skjønner dere, dama er gal! Nå har jeg akkurat fått tak i 4 nye episoder av Idol, så her skal jeg straks benke meg ned å kose meg stort;)


Så mens malinga tørker blir det musikk av klasse på min tv (heia Adam Lambert;) hehe) ;)
Ha en fantastisk Lørdagskveld folkens!
-Chatrine

fredag, april 24, 2009

Minidrivhuset fra IKEA

Nå er det helg igjen og det er deilig! Solen skinner fantastisk over Tromsø, vårfølelsene bare strømmer på:) I den anledning har jeg vært på loftet og funnet fram mini drivhuset mitt. Det kjøpte jeg for ett år siden på IKEA, med store planer om å male og montere det. Men ble det noe av....nei...
Denne helga skal jeg gjøre mitt 2ndre forsøk på å få det ferdig;) Som motivasjon tok jeg turen til Mester Grønn og kjøpte meg noen mini planter som skal få huse minihuset. I tillegg fant jeg disse alldeles skjønne mini pottene. 30kr stk er jo ikke noe å si på. Med et hvitt lite glasshus tror jeg disse pottene kommer til å passe perfekt!


"Dilldall" som disse perle-blomstene til å ha mellom blomstene fant jeg også på Mester Grønn, 6kr stk... på 70% Hærlig!
Er jeg heldig med malingen, så kan jeg nok vise dere resultat allerede i løpet av helgen:)

Chatrine har en travel hverdag som dere skjønner, derfor ingen besøk av meg i bloggene deres. Helgens planer er derfor male-bloggebesøk-male-bloggebesøk osv. Å litt jobb også da.
Tusen takk til alle dere som er så utrulig flinke til å kommentere hos meg! Det varmer hjertet skal dere vite! Siden jeg hadde en artikkel i avisa har jeg fått utrulig mange fine mailer, og det er bare gøy! jeg koser meg stort når det tikker inn mail hos meg. Å til dere som savner meg på Facebook: Jeg er vel snart den eneste her i landet som IKKE har Facebook-profil. Ikke har jeg noen som helst planer om å lage meg profil der heller, så dere må nesten bare nøye dere med å lese bloggen:)
Angående Bloggetreffet: Der har jeg fått en kjempepositiv respons! Tusen takk! Iogmed at de fleste bloggere av denne genren her i Tromsø området har meldt sin interesse så JA det blir bloggetreff!!!
Å det hele kommer jeg tilbake til til uka, nå skal jeg sette meg i planleggingsmodus. Kom gjerne med ønsker/ideer! Som feks hvor skal man være: kafè, restaurant med mat og drikke, shopping etc.
Vil dere helst komme hjem til meg så skal ikke det by på noen som helst problemer. "Fyr løs" å kom med ideer!
Så tar vi helg folkens!
Ha en strålende helg alle flotte lesere og bloggere!
-Chatrine


onsdag, april 22, 2009

Orden i Pledd-samlinga:)

Nå har jeg omsider fått orden på pleddene mine. De er jo så fine, så det er nesten synd å gjemme de i en stol når de ikke brukes. Stativet er en håndkle holder til badet egentlig, men kan godt brukes til pleddholder i stua:)
(Bølgeteppet er ikke ferdig enda, men henger flott likevell)
Ved siden av stativet sees min fiiiiine Lene Bjerre lykt og noe små av mine egne hekla-blomster. Duken er også Lene Bjerre, og nå har Marie&Edvard i Tromsø 50% på alle skjønne duker og brikker med rosemønstre fra Lene Bjerre:)
(Å jeg detektet faktisk flere gode tilbud i samme butikk;) )

Det er jo ikke bare pledd som pynter opp. Jeg har også en veldig eksklusiv vinduspynt! "Pynten" er veldig nysgjerrig og opptar faktisk de aller fleste vinduskarmer;)
CHABLIS
Blomster og annet stæsj i vinduskarmer er høyst unødig;)
Nå har vi nesten ikke snø igjen folkens, jippi! men.... det varer vel ikke lenge før bakken er hvit igjen:(
Jeg har rett å slett gitt opp håpet om å benytte hagen på enda en god stund.
Positivt er det i allefall at det snart er helg igjen:) Kansje jeg må se å begynne på den stua mi da, som utsettes daglig... Er vel rett å slett bare å finne fram malekosten å komme igang.
Ha en superfin kveld!
Ikke glemme Bloggetreffet!!! Legg en kommentar til meg HER om du kunne tenke deg å være med.
-Chatrine


mandag, april 20, 2009

Bloggetreff i Tromsø?

Rødt er over hodet ikke min sterkeste side hva angår interiør. Selv om jeg avogtil syns jeg burde fiffet opp huset med litt farger. Hadde det ikke vært for Green Gate så hadde jeg faktisk ikke hatt noe som helst rødt.
Skulle jeg plutselig få lyst på røde-farger, så kan jeg faktisk invitere 1 gjest, på saft;) Ett glass saft til min gjest, og ett glass til meg;)
Hærlig!
Nå lar jeg derimot den røde green gaten min stå hjemme, og inviterer til
Bloggetreff i Tromsø!
Jeg ser for meg lørdag 30 mai, eller lørdag 6 juni.
Nå har vi jo sett at det har vært bloggetreff både her å der... (men ikke i Tromsø?)
Legg igjen en kommentar hos meg om dette skulle være av interesse:) Og eventuelt hvilken dag som passer best. Så kan vi velge den datoen som de fleste kan møte.
Høres dette gøy ut jenter?
I mellomtiden:
Ha en fortreffelig kveld!
-Chatrine
søndag, april 19, 2009

Genseren som ble til en pute;)

For en hærlig søndag! I kveld sies det å minke til nordlig stiv kuling... Godt er det for akkurat nå er det storm, og snøen laver ned... "Vår" sier jeg bare...
I "go-været" har jeg sittet inne og strikket ferdig puta. Den som egentlig skulle bli en genser.
Knappene er fra Kort&Godt og brukes vanligvis til scrapping. Jeg syns de er knallfine og kan like godt brukes til strikking.
Søndagskvelden hos meg blir fin, allerede er det fyr i peisen og jeg skal nok hekle eller strikke ett eller annet. Bare kos med andre ord:)
Nyt kvelden folkens!
-Chatrine