fredag, november 27, 2009

Hønemor


Bilde: Lånt fra safari.til 1000.net

Jeg er jo en sådan hønemor vil jeg si. Jeg er godt voksen og har store barn. Men barn er barn, og de må jo passes på... Selv om de har blitt gamle nok til selv å ta seg ut i sin egen bil, gå på byen og komme hjem sent om natten.
Hønemor som stort sett er hjemme natterstid å passer på, må nesten få seg en blund i ny å ne. Ikke sant? ;) Små hønemødre som meg, må også en gang iblandt på toalettet sånn midt på natten (av en eller annen merkelig grunn) Mærkelig... Men do-besøket er jo et passende tidspungt sånn ca 3 på natten for samtidig å sjekke om alle barna har kommet i hus. Så det passer egentlig bra:)

I kveld da vi hadde en aldri så liten opprydding på loftet jeg og min datter, snakker vi sånn litt om løst og fast.

Jeg: Når kom du hjem i natt?
Ine: Tja i halv 3-tia... det vet du jo...?...
Jeg: ååå???
Ine: Ja, du kom nu i døra å spurte om jeg hadde kommet hjem.
Jeg: ååå???
Ine: (ser spørrende på meg) ååå???
Jeg: Hmm...
Ine: Ja du satt deg nu på sengekanten min å virka ganske så fjern, å lurte på om jeg var våken.
Ine: jo det var jeg da:)
Ine: Du satt deg på sengekanten min, begynte å rote på gulvet etter "noe". Så fant du strikke-posen min. Å sa: "æ må bare ta den hær"
Ine: Så forsvant du uti gangen å ned trappa... ja med strikke-posen...
Jeg: hmmmm.......


"Så tar jeg med strikkeposen uti gangen og ned trappa, for så å slenge den ved siden av doet. (jeg regner med at jeg har gjort mitt der, ehh...) Går opp, legger meg godt på puta igjen. ZZzzzzzzzz"

Hmm...

I dag fant jeg nemlig strikke-posen til Ine i gangen.
Det er her vi egentlig starter vår "løst og fast" samtale mens vi rydder.
Jeg spør henne: Hva i allverden gjør den posen her?
Hun svarer: Jo du tok den med deg ned i natt å la den på do... å der skulle jeg jo vaske i dag, la den bare i gangen...Hva i allverden sku du egentlig med den?
Jeg: Ingen anelse...

For ikke å virke altfor fjærn sier jeg til henne at hun er dyktig på hekling.... Hva???
(skit... var det ikke strikke-posen?...)

Så nå vet dere lesere: Hønemor er kjent for å vandre i søvne.
Jeg kan faktisk konversere, ja som om det skulle vært på lyse dagen. Øynene mine er åpne, ser ikke trøtt ut i det hele tatt. Jeg både snakker, går og gjør de mærkeligste ting i søvne. Jeg tror tilogmed at jeg jeg passer på ungene...i søvne...

Hønemor, ehh...

Hahaha, både jeg og min datter fikk oss en god latter:)

Ha en super helg folkens!

9 kommentarer:

snakkemunn sa...

Bare du ikke begynner å vandre så, ut f,eks. Jeg fikk meg en god latter. :-)

sologbolig sa...

Den var ikkje værst !!Bare ikkje forvill deg vekk i søvne nå da ! ha ei god helg.

Småbyliv sa...

Hehe, sånn kan det gå!! Ikke forvill deg utendørs da :o))

Riktig god helg!!

Idun.. sa...

hehe du er ikke alene ;)
Jeg har sluttet å gå i søvne (tror jeg...) men snakker i søvne titt og ofte ;)

En gang da jeg var liten pike, rundt 8 år kanskje?, hørte min mor meg romstere inne på rommet mitt sent en kveld, så hun kikket inn for å se hva jeg gjorde på. Når hun åpner døren ser hun at skapdøren min er åpen, og baken min som stikker ut av skapet.. På spørsmål om hva jeg gjorde på, svarte jeg at jeg skulle hente en truse til min far. Min mor, spørsmålstegnet, ville vite hvorfor.. Da hadde jeg reist meg opp, sett på henne og sagt at man alltid skal ta på rent undertøy når man har dusjet. så krøp jeg opp i sengen min og sovnet...

Nå skal det sies at soverommet mitt var ved siden av badet, men ingen andre enn meg selv hadde klær i det skapet og min far hadde sovet lenge han da.. :p

jaja det er noe med dette jordiske ;)
Ha en knallfin helg da Chatrine! Blir det sortmaling på deg i helgen? *hihi*
*klem idun*

Elisabeth sa...

Da har jeg et glimrende forslag til deg. Du skrev jo tidligere at du hadde startet for sent på julegaveproduksjonen i år. Siden du fungerer effektivt, selv i søvne, anbefaler jeg deg å begynne å strikke nattestid. Dermed slåt du to fluer i en smekk. Du får din velfortjente skjønnhetssøvn OG du blir raskt ferdig med julegavene. Kunne ønske jeg var like effektiv. Jeg bare ligger helt ubrukelig i senga 8 timer per natt. Tenk om jeg kunne ha vasket hus og brettet tøy mens jeg sov :) Stå på!

Tovepia sa...

Må le:D
Ennå godt du ikke forlater huset, eller....gjør du det også kanskje;)
Kos dokker i helga og hils til Ine;)
Klem fra meg;)

Hege sa...

He, he ler godt her- kunne vært meg det der!
Ha en fin første advent, klem Hege.

Søs sa...

Hihhiihihi, knallbra! Råmorsomt, flire meg skakk:)
Høres litt ut somd eg;)

Ellemeller sa...

Hehehe:)
Morosamt! Sånn blir eg òg når ungane veks opp. Eg er skikkeleg hønemor og ikkje spesielt våken midt på nattta:)

Anita