fredag, september 25, 2009

Jeg lurer på hvordan jeg skal gjøre dette?

Med høststorm og regn fykende rundt dørene, har jeg sommeren friskt i minne:) Blomster kassene blir jo bare lekkrere for hver dag.
I redsel for at de skal ramle ned å ødelegge murveggen ute nå som det har meldt full storm, har jeg tatt kassene inn.
Nå har jeg full sommer inne med 4 digre blomsterkasser på kjøkkenet;)
Så til dere flinke, flinke hage entusiaster:
Hvordan skal jeg gjøre det, når jeg ønsker å ta vare på de til neste sommer? det er vel noen henge pelargonier eller noe?
Her trenger jeg hjelp, for jeg har nemlig aldri før greid å holde liv i disse gjennom hele vinteren. Jeg vet jo at de kan bli vakrere for hvert år.


Jeg håper noen kan hjelpe meg her:)


Ønsker dere en superfin fredags-tv-kveld!9 kommentarer:

Landstil sa...

Har desverre ikke noen råd til deg, ville bare si at det var flotte blomster!

God helg videre!

Klem A

Britt Eva sa...

Hei. De var blitt utrolig flotte. Jeg tar bare min og klipper de ganske mye ned, setter de i kjelleren og lar de få litt vann i løpet av vinteren. Når våren melder seg tar jeg de opp i stua og bgynner å gi de litt gjødsel. Sikkert andre måter å gjøre det på og. Nå har jeg det ene vinduet i stua fullt med avleggere fra Dr. Ingrid. Da gjenstår det å se om de overlever.
Ha en fin og stormfull helg.
Hilsen Britt Eva

Emmas utsikt sa...

Hei, fina blommor! Jag gör precis som Britt Eva skrev. Men klipper inte ner så jättemycket på hösten, utan mer på vårenvintern. Men så klart, om man klipper de först slipper man ju skräpet. På våren vilø den ha gödel, lite ny jord och sakta vänja sig vid utetemperatur. =Ut på dagen - in på natten tills frosten är borta. Lycka till!

Hespe sa...

Hei Chatrine!
Er nok redd for at jeg ikke har noen veldig gode tips til deg angående blomstrene. Prøvde selv et år, men jeg glemte de jo helt i løpet av vinteren, og da var det håpløst med "livredding" når våren kom. Men, det er akkurat som tipsene over jeg har hørt det skal gjøres....

Ja, sommerhalvåret har rast fort ifra oss, og nå er det bare å belage seg på skikkelig høst. Så lenge værgudene er med oss, kan høsten være en herlig tid, men regn og høststormer er jeg ikke glad i. Det som uansett er godt med høsten er jo innetiden, det å få tid til de kreative syslene, og ikke minst møte venner til god mat og drikke. Det siste skal jeg i kveld. Hva er vel herligere en venninnemiddager, med god mat og deilig vin, og skravling til den tidlige morgen... :o)

Håper helgen i Nord blir flott - kos deg masse!!!!!

Stor klem fra Hildegunn

Lisemor sa...

Så lekkert det ser ut med de flotte blomstene mot hvit mur!
Blomstertips får du ikke av meg, da er jeg redd de dør for godt! ;o)
Ha en koselig helg inne i høststormen - det kommer visst en til i natt.

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

God kväll!!Änligen såå hittade jag till dig ign..tappade bort dig i bloggjungeln!!
såå himla mysiga blommlådor;))

HA EN SKÖN LÖRDAG!
kramis Millan ♥

Marie sa...

Eg set mine i kjellarvindauga (kjølig, men frostfri kjellar) og gjev dei litt vatn av og til når dei er tørre. Klypper dei ned til våren og tar dei ut når det er frostfritt. Det tar ei stund før dei blømer. Hadde nok gjort seg med litt meir stell om våren da, men dei overlever iallefall :)

Prinsesse Elin sa...

Mine står også inne å det eneste jeg vet er at de skal stå lyst og kjøligere. Jeg har dem på gjesterommet om vinteren å det har funket bra.
Ha en herlig søndag. Klem fra Elin:)

Helene-Årets gleder sa...

Hei :)
Sett blomstene i kjeller der de har mellom 8-10 grader. Så vanner du dem littegranne vinteren igjennom. Om våren lar du dem få en gradvis tilvenning tl varmere temperatur og klipper dem (de kan bli litt "benglete" etter vinteren og de skuddene er ikke noe å samle på) Gi dem gjødsel og la dem komme seg. De kan se bleke og visne ut, men de kommer seg!
Du imiterer vinteren for dem, men uten frosten (for den tåler de ikke)

De var helt nydelige og vel verdt å ta vare på. Jeg er heller ikke glad i å anskaffe nye blomster istedenfor å ta vare på de vi har!

Lykke til :)