mandag, januar 19, 2009

Lykkens dag!

I dag er det Lykkens Dag for meg! For første gang siden oktober ser jeg solen!!! Riktignok bare på fjelltoppene:) Om et par dager skal jeg se den i byen også, om det holder seg skyfritt da;)
Med solen og lyset kommer også lengre dager, og mer arbeidslyst! Det var så mange av dere som lurte på mitt nye "vår-prosjekt" Fant ut at jeg må skrive litt om det. Blandt alle pleddene som jeg holder på med er det litt gøy med noe annet også. Jeg er fortsatt inne i min periode med strikk-hekling- og sying sammen. Skap og skuffer er fyllt med gamle gardiner og sjorter, knapper og garn. Først ut er en kjole til en liten Prinsesse, om den blir vellykket blir det kansje flere.
(jeg har jo ikke noen små jenter, men det er det jo heldigvis mange andre som har;)

Gamle klær er det nok av...

Garn i bøtter og spann også;)


Mønstrene: Ja, de ser omtrent slik ut. De kommer til sånn litt etterhvert. Jeg liker best å bruke meterstokk når jeg skal måle strikkingen, føler det blir litt mer nøyaktig enn målebånd.
Post-it lapper er forresten en fin ting;)
Så til dagens anbefaling! Jeg liker vanligvis ikke strikke eller hekle i bomull, syns det kan bli litt for hardt (spesielt etter en vask)
Dette garnet derimot er bare helt skjønt! Dette må dere bare prøve om noe skal lages i bomull. Supermykt!
(skjønner ikke at jeg ikke har oppdaget det før...)
En ny uke har begynt, og hos meg går vi over fra den ene feiringen til den andre!
I morgen, den 20 januar fyller min sønn 11 år! Gratulerer så masse til deg Christian! Håper dagen blir fantastisk, og at vi får feiret med kompisene dine i løpet av uka:)
Og til alle dere andre:
Ha en superflott ny uke!
-Chatrine
21 kommentarer:

Lille meg sa...

Skjønner godt at dette er en lykkedag når du ser sola!
På gården til mannen min, der vi bodde før, var sola borte ca 2 uker før jul og litt mer etter jul.
Det var derfor stor stas når vi så sola for første gang på nyåret. Først skinte den på fjøsveggen, senere krøp den inn i stua.
Så flink du er! Du lager så mye flott, jeg beundrer deg og din kreativitet!
Gratulerer med dagen til gutten din i morgen! Kos dere!
Klem fra meg.

Hobbygåsa sa...

Først, gratulerer med dagen som var, håper du hadde en fin gebursdag! Så deilig det må være å se solen igjen. Jeg syntes vi har det mørkt her nede, kan ikke forestille meg hvordan det hadde vært å ha enda mindre lys. Det prosjektet ditt ser så spennende ut, gleder meg til å se en ferdig kjole. Den blir helt sikkert kjempeflott lik alt annet du lager! Klem fra meg!

Linda sa...

Deilig å se solen..Den titter frem her i dag også..For en nydelig kjole! Da blir nok den lille prinsessen glad..Deilig og varm..:o)

Strikkelines sa...

Sola e bra å få tebake....grattis med sønn...min var 11 i des..
du e så kreativ at æ bi helt målløs......ha en flottings mandag

Anne-Berit sa...

Ja,er det ikke herlig når vi begynner å se sola igjen.Vi ser den rundt omkring her på Mo,men i stua har jeg den ikke før den 2 februar.Den kjolen du holder på med blir sikkert kjempefin,som alt det andre du lager,gleder meg til å se den ferdig.Ha en flott dag!

sologbolig sa...

Husker godt da eg bodde i tromsø og sola kom igjen, Jippi! Ja, ikkje sant at Milk fiber garnet fra Vikibg garn er deilig å strikke med. Eg strikka ein babydress rett før jul. Den blei lekker (om eg skal si det sjøl). Kjøpte offwhite milk fiber til å hekle et teppe her en dag. Har du prøvd milk and honey garnet? Det også er kjempebra. Lykke til med alle prosjektene dine, gøy å se ! Ha ein fin dag.

Annika sa...

Gratulerar Dig i efterskott o sonen i förskott... helgen har varit så gott som bloggfri för min del.... annat har kommit ivägen.... vilka grejer du gör... fiiina... o det garnet är ju alldeles underbart..... ha en skön vecka Kram Annika

My little footprints sa...

Hei Cathrine!
Jeg skjønner du er glad, jeg skjønner det veldig godt!! Det er jo bare helt fortryllende når solen titter fram! Her har det bare vært snøvær og atter snøvær hele dagen gitt! Skikkelig vinterlandskap ;) Den forsvinner nok i tide i år også, så vi kan nyte en deilig vår!
Ser du har mange herlige proskjekter på gang! Jeg har tittet litt gjennom bloggen din i kveld, må si jeg ble rett og slett urolig imponert over ørelappstolen din! Den ble jo rett og slett knallfin! Kan ikke forestille meg hvordan jobb det har vært, og hvordan du har fått det til! Må jo være utrolig morsomt å ha noe som er så unikt og som man i tillegg har laget selv! All ros til deg ;)
Ønsker deg en kjempefin uke med MASSEVIS av sol ;)
Klemmmer

Ida sa...

Forstår at du gleder deg til lengre dager og mye lys, lys, lys....! ;)))
Du er ei sol selv du Chatrine som sprer mye lys og glede. :)
Kos deg med prosjektene dine. Jeg VET at det blir lekkert. :)
Hils sønnen i huset og gratuler han med morgendagen.
God feiring! :)

Tiril sa...

Forstår deg godt jeg at det er glede idag, tenk det å få solen tilbake:))
Grattis med sønnen, Ser du er igang med nye prosjekter, det er bare nydelig alt du lager,
Har du nå tid til dette og , når du er i jobb igjen??
Ser ut til å bli et mesterverk den kjolen du er igang med.
Her er et forrykene uvær i kveld, liten storm og ruskevær, hadde jeg ikke hatt butikk og bikkje, hadde gubben og jeg reist til varmere himmelstrøk!!!
Januar er den verste mnd. jeg har...
Men heldigvis lysner det dag for dag nå..
Ha en fin kveld Chatrine Klem fra Tiril

christinasinteriør sa...

Hei!
Deilig å se solen når den har vært borte så lenge!
Du er bare rå på håndarbeid! Du mangler ikke kreativitet!!
Gratulere til Christian!
Ha ei fin uke Chatrine!!
Klem!

Nygammalt sa...

Grattis i efterskott Chatrine!
Fina bilder visar du som vanligt. Gillade verkligen dina lysande blommor som du visade i inlägget nedan, vart har du köpt dem?

Hur gick det med kudden? Har du varit i kontakt med Himlen runt hörnet?

Kram!

Anonym sa...

Du liker nok fremdeles ikke å strikke med bomull, for garnet du har brukt er laget av melkefibre tro det eller ei :D
Helt sprøtt. Man halvt forventer at det skal løses opp i vask - men det gjør det jo ikke *knis*

Clara

Aid sa...

Så spennende prosjekt du har på gang! Det ligger en award til deg på bloggen min :)

Inger-55 sa...

Gratulerer med sola som har kommet tilbake!
Den kjolen blir sikkert fin. Gleder meg til å se den ferdig!
Skal jammen prøve melkegarnet jeg også. Takk for tipset....
Ønsker deg en flott solfyllt dag i morgen!

Living White sa...

De skoene skal jeg love deg var dead drop sexy!!!! Men om jeg viser deg hemmeligheten i de skoene spørs vel, det er jo ikke akkurat føre til det ute nå.
MEN det kan jo være du oppdager hemmeligheten min helt sånn tilfeldig om du er på rett plass til rett tid???

tovepia sa...

Hei, jeg poppet innom bloggen din og måtte bare legge igjen en kommentar. Så først boka "Cote Sud", Provence er et herlig sted. Dessuten hadde du mye interessant håndarbeide på gang. "Melkegarnet" så bare herlig ut - aldri hørt om det før. Takk for titten - kommer sikkert innom igjen:-)

[morgrethe] sa...

Det er godt du har fått øye på sola igjen Chatrine.

Gleder meg til å se fortsettelsen på småjentekjolen din;o)

organic-lizzi sa...

Grattis med solen som du endelig fikk se:-))
Vi har hatt mye sol i desember...Noe som er svært uvanlig så vidt jeg kan huske..
Deilige prosjekter du har..Nyter synet av materialene dine..
Gratulerer med vel overstått 11års bursdag..Deilig med en så ung "mann"i huset da:-))
Skikkelig kos dag & Stooor klem fra Randi

Mita`s hjørne sa...

Heisann...
Sol og lysere dager = energi det...
Dette garnet har jeg ikke prøvd enda, men hørt mye skryt av det, er jo laget av melk - om jeg har fått med meg riktig informasjon...spennende...

Ha en koselig dag og helg, lykke til med bursdagsfeiringen...

Else sa...

For en skjønn blogg du har. Her blir jeg nok å komme oftere. Ha en fin kveld.