søndag, november 30, 2008

Med stormskritt mot Jul

Så var vi kommet til første søndagen i Advent. 1`ste kapitlet mot jul 2008.

Søte Christina har vært så snill å sende meg denne boken. Den skal jeg kose meg med, for en vakker bok!

Julens inspirasjons-kilder er også i hus. Vel, i allefall de fleste av de;)1`ste lys på advent staken er tent.

Og til kvelden blir det gløgg her i huset:)
Litt senere i Desember kommer min datter hjem og skal feire jul sammen med oss. Nå skal det siste rommet gjøres ferdig, så hun har et sted å sove hår hun kommer. Det er snart et år siden jeg skrev om rommet i bloggen, så ingen kan visst beskylde meg for å være sånn "super-rask" med malekosten;) Denne gang skal hun få et eget rom å sove på, så Ine: du skal slippe å sove på madrass på gulvet på bror din sitt rom;)


Før jeg begynner må jeg bare vise dere et lite bilde av Marco. Han har overnattet hos oss. "Overnattet, overnattet"... Han sov vel omtrent 5 minutter i løpet av hele natten;) De resterende timene ville han bare leke...


Men... skjønn er ha i allefall! Stor gutt har han også blitt siden sist, 1,2 kg...
Klokken er i øyeblikket 12:21 Og hos meg begynner det allerede å bli mørkt... Advent lysene må opp før jeg begynner å jobbe her, ser jeg...
Ha en fin 1`ste adventSøndag!
-Chatrine

torsdag, november 27, 2008

I dag...

...blogger jeg fra ny PC! Jippi!
Men det er ikke bare det jeg gjør, for hos meg har KONG VINTER inntatt sin faste plass på denne tiden. Det er skikkelig Julestemning utendørs!
Trappa er fri for trinn etter nattens snøfall,
Og veden er ned-snødd...
Å mens vi måker trappa, oppdager Chablis at søppelmannen har tippet søppel-dunken, og for henne er det meget frustrerende skal dere vite, Dette må man rett å slett bjeffe litt på... sett sånt!


Trappa er endelig nymåket (så lenge det varer...) og lyktene drukner ikke lengere;)Så til dagens store førjulgave til meg selv:) Ny PC!!!

Hærligheten så masse som skal installeres før den taes i bruk... Uansett hva jeg gjør, så popper det opp "last ned..." ... jaja det får stå til. Nå kan jeg i allefall sitte godt plassert i sofa å blogge:)
Med-bloggere og lesere,
Ha en superfin fredag!
(det skal jeg med masse blogging!)
-Chatrine
Å hvet dere hva: jeg kjøpte lik PC til kjæresten, han er super fornøyd! Om vi vil "snakke/se" hverandre, ja... så kan vi jo bare logge oss på MSN;)

tirsdag, november 25, 2008

Snart Advent

Nå er det jaggu snart advent igjen... Har ikke kommet i advent stemning riktig enda. Men "Vår Herre" hjelper godt til... Eller hva? Eller er det kansje ikke han som bestemmer at det skal være mørkt her nord? Hvem hvet?... Mørkt er det i allefall advent-tiden, og det er det aller sikreste tegnet på at julen nærmer seg.
Med mørket kommer lysene, ja de levende lysene.
I mitt hus, er det visst mange hus som lyser fra vinduene sine;) Disse husene her bare "formelig" ramlet inn, rett fra Black Design... Oida... (hehe) Da jeg som smått tok turen innom black design i lunsjen, traff jeg også på min søster. Hun, uten bil for øvrig fant seg like godt et nytt salong-bord. Så med kreditt-kortet inntakt... inn med både henne og bordet i maxi-taxi, Vel hjem Marit;) Å Gratulerer med splitter nytt flott salong-bord!


Ups... der har det jaggu kommet noen skjønne julekuler fra Green Gate inn på kjøkkenet mitt også... Jaja;)
Jeg tror de kommer til å passe godt inn på kjøkkenet mitt, sant?...
:)


Advent ja... Det er denne tiden jeg er aller minst hjemme, mest på jobb og minst tid for hjemmekos. Minst tid for husvask, baking og minst tid med ungene... Men vi tar det igjen så det monner selve julen. Da blir det kos da!
Festivitas blir det tid til en liten lørdagskveld i desember. Ny-kjolen er innkjøpt, fra Benneton dette året. Liten sort en, med ballong-skjørt.


Med høye hæler og Perler til.
Julebordet om et par uker er i boks;)
Å til deg min kjære: utenom den bærbare PC`en jeg ønsker, så:
Ny fin byste til å kle mine kjoler og strikkerier på;)
Å for ikke glemme, stativ til mitt kamera!!! VIKTIG!!!
(hærligheten så dårlige bildene blir i mørket, med min skjelvende hånd...)
Julegave-listen ja... "it goes on....and on..."
Hehe...
Neida (hehe) Det som gleder meg aller mest er når den lille familien vår setter seg til bords julaften, og nyter en god julemiddag som pleier å vare timesvis! Deilig!
Ha en finfin kveld dere der ute i blogglandet!
-Chatrine
N.B. kjære: ikke glem ønskelisten min;)

søndag, november 23, 2008

Hjerteranke

Ikke på mange måneder nå har jeg hatt det store behovet for blomster inne. Men nå som alt er hvitt ute, og frosten biter seg fast til alt utomhus kommer gleden av blomster inne tilbake. Denne her syns jeg kansje er den vakreste av dem alle. Hjerteranken.


Håndarbeidslysten og også definitivt tilbake etter sommeren. Å jeg har ikke mindre enn "Tusen" prosjekter gående samtidig. Litt hekling, litt strikk og som her på disse bildene: litt sying.
Det kan selvfølgelig ta uker og måneder før noe blir ferdig, men det er veldig kos å holde på med litt av hvert.


Jeg har forresten et prosjekt til, som ikke finnes på noen bilder... Stable ved... Har fått meg et digert lass, som skal stables på plass. Litt jobb, men veldig godt når man etterpå kan komme inn å fyre i peisen:)
Ha en fin søndag!
-Chatrineonsdag, november 19, 2008

Yes, Yes, Yes!!! (html er snart i boks)

Pixler og "ditt å datt"... Nå ser det ut for at jeg har fått bittelitt HTML inn i hodet mitt;) Kan ikke påstå å si at jeg er utlært i HTML, men litt har jeg begynt å skjønne i allefall. Bloggen begynner å ta form, og side-elementene har kommet seg på riktig plass. Må si meg litt fornøyd, her jeg sitter:)
Jeg ser mange av dere er godt igang med både julegaver å stæsj;) Da kan jeg bare stolt meddele at det har også jeg!
Eller...vel... ingen julegaver er vel kjøpt inn, heller ikke noe ribbe (ja, sånn til å legge i fryseren) Ikke baker jeg, og heller ikke vasker jeg noe merkbart...
Men når tiden nærmer seg blir det en del glass-prismer hentet fram fra skuffer og skap. Lik den søte jeg har på min "Pletter i Luften" eller: er det det den søte planten heter?


Men...


...Jeg har endelig fått tak i et søtt lite rødt hus! Den skal da jaggu få pynte hos meg i julen.Og med mørketid i nord, er det jo koselig at det er lys fra vinduene.

Men for all del, jeg har da planer... Iogmed at jeg ikke jobber mer enn ca 6 dager i uka, og har mye fri;) Skal det nok både lages pepperkake-borg, og lages konfekt. Gløggen skal i hus, sammen med pepperkakene. Og pakkene skal jeg da alltids få en løsning på;)
Puh... mitt aller første "bittelille" juleinnlegg er i boks det også;)
En STOR klem til alle min blogglesere,
fra en MEGET stolt Chatrine, som NESTEN kan HTML:)
-ChatrineHTML

Chatrine lærer seg HTML...

Haha,

i mellomtiden kommer bloggen til å se sånn i "hytt å pine" ut;)
-noen innlegg "her å noen der", side-elementene ( må vi ikke glemme bildene, som skal passe inn da;)... for ikke snakke om de;)
hehe (litt gøy da;), HAHA,

Vær tolmodig!
:)
-chatrine;)
p.s ingen skal skryte på seg at jeg er et data-geni;)
p.s igjen... nå ser jeg at headeren min er helt på villspor... må jobbe videre ser jeg;)
Haha side elementene mine er skumpet inn... å ligger nederst i bloggen;)
"skroll ned" for nyheter fra min bloggliste:)

mandag, november 17, 2008

Feil-beregning...

Tenke seg til at jeg ble FRI for både garn og blonder i helgen...
Plutselig var det ikke mere garn igjen til bølgeteppet mitt, og heller ikke mere blonder for min ørelapp-stol. Tenk å feil-beregne sånt? Det finner jeg selvfølgelig ut på lørdag, etter alle butikker er stengt.
Anyway, noe håndarbeider jeg bare gjøre;)
Dykk inn i restekassen å se hva jeg finner. Å rett på Internet å lete mønster...
Endte opp med et helt dust lilla garn (uten lapp for øvrig, så ikke hvet jeg hvilket garn jeg fant;)

Der blir noen "bestemor" liknende ruter. (Fargen på bildene lyver litt, umulig å ta bilder i mørket...)
Hva det kommer til å bli er usikkert. Kansje ei pute, kansje ett pledd...
Det som er helt sikkert er at det ikke blir ferdig på enda ei stund, for i dag har jeg shoppet både garn og blonder:)


Om dere leste mitt forige innlegg, så JA, det ble nok inne kos! Valget var ikke så vanskelig.
Taco`en var god, og:
Denne holdt en go temperatur inneDøren ved siden av ovnen fører til gangen og videre ut. Chablis bruker MYE tid på i titte ut, hun må jo bare IKKE gå glipp av noe;)

Mandagen er snart over, og vi er godt igang med enda ei ny uke.
I kveld skal det hekles litt bølger, tenker jeg;)
Ha en fin uke!
-Chatrine

lørdag, november 15, 2008

Om litt...

...Kommer det til å se slik ut hos meg.
Bildet: lånt fra nettet
Det er ikke fullt så masse snø enda, da jeg var ute med foto-apparatet i morgen-timene var det ca 20cm snø, og slik så rosene og stemorsblomstene mine ut:


Det er nok definitivt over for disse blomstene, denne sesongen;) ... Jeg har som dere ser enda ikke ryddet opp i hagen etter sommeren, så ingen kan vel beskylde meg for å være rask med opprydding... Nå nå jeg nok måke fram hagemøblene før jeg setter de inn. Jaja...
Inne er det litt koseligere da:) Her om dagen fikk jeg plutselig lyst på en ny blomst til å ha inne. Jeg så den for meg "inne i hodet" og lette i den ene blomster butikken etter den andre. Til slutt fant jeg den.
Her står den flott i vindus-karmen:Min kollega spurte meg: Hvordan i allverden får man plutselig lyst på en slik blomst?
Måtte bare svare henne ærlig: Sånn er det bare!
Med snøfillene dalende utenfor, er det veldig koselig med lys inne. Nå er det lys-tid igjen, og jeg lurer egentlig litt på hvor mange lys jeg egentlig brenner i løpet av en vinter... Det må være mange!Jeg pleier å ha mange forskjellige lys. Men om sant skal sies, så er det de billige kubbelysene fra Nille som er de aller fineste. (de er de hvite i kurven min)
De er nesten de eneste som ikke flyter over alle grenser, men brenner seg fint helt ned.
Vi har vel alle fått en å anna ødelagt duk pga stearinet som "helt sånn plutselig" ligger utover hele duken...
Ull er et must i disse tider. Det går med mange par luer, votter og sokker de neste måndene.
Disse skjønne er fra Chatrines Lille.
Bittesmå tovede baby-sokker.


Så til valgets kvaler på en lørdag.
Alternativ 1:
Finne fram varmt, fint tøy for så ut å spise Tapas, på en av byens koselige restauranter.
(må legge i beregningen at det er -7 grader, snøfokk og stiv kuling. Brrrr, kaldt når man så skal busse inn til byen!)
Alternativ 2:
Rydde huset, fyre i peisen, spise Taco sånn utpå kvelden. Tenne masse lys og finne fram et stort glass vin. Å rett å slett bare titte på snøen innenfra, ikke oppleve den sånn "midt i trynet";)

Hmmm, jeg lurer litt på hva det blir til...
Hva hadde dere valgt?
Ønsker dere en fin helg,
nå er det tid for KOS!
-Chatrine

fredag, november 14, 2008

Endelig helg, JOHO!!!


Go Helg, og pass på å kose dere med noe godt!
:)
-Chatrine

torsdag, november 13, 2008

Hyggelig overraskelse!

Innimellom er man veldig heldig! Å det var jeg da Lene feiret sin blogg, og hadde gave å dele ut:)
Bloggen hennes Det Beste i Livet, en vakker blogg! Det er desverre lukket, men noen av oss er heldige å for lov å titte inn hos henne. Tusen takk for det, Lene!
Alt var vakkert pakket inn, og innholdet var perfekt etter min smak:)


Kuler og hjerter, sølv-fargede lå inni. Disse skal jeg pynte med til jul, og kjenner jeg meg rett blir de ikke pakket bort etter julen;)
Av og til må jeg i banken... På vei dit må jeg "desverre" gå rett forbi NOA NOA... Huff...
Nei, nå lyver jeg til dere, jeg går jo rett inn;) Hehe


Heldigvis gikk det bra for lommeboka denne gang, jeg kom ut med bare en liten bluse og et lite skjerf;)

Sjekk de nydelige ermene!Flortynt skjerf, med prikker.
Skjerf er jo en selvfølge nå, vinterstid. De må man bare ha mange av!
Vinter har det blitt, her ligger byen nå helt hvit. Dekket av snø.
I går da jeg våknet, og det første jeg hørte var plogen... Da tenkte jeg bare: Ohhh NO! ...

Snøen er jo i grunnen vakker den også, og i mørke nord lyser den jo litt opp. Så må jeg vel bare si at det er tross alt bedre med snø, enn regn.
Ha en superfin dag!
-Chatrine